de enige toeristen - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Anna Bongaerts - WaarBenJij.nu de enige toeristen - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Anna Bongaerts - WaarBenJij.nu

de enige toeristen

Door: anna

Blijf op de hoogte en volg Anna

18 Juli 2014 | Thailand, Bangkok

Vandaag gingen we vroeg op pad , want we werden om 9.00 opgehaald door Ladda , onze gids.
We gingen met de taxi naar station Wongwian yai. Dit kleine stationnetje in een oud gedeelte van Bangkok ligt midden tussen de huisjes en de winkeltjes. Vanuit hier gingen we een uurtje boemelen naar de vissersplaats Maha Chai. De trein stopte midden in een markt , waar van alles werd verkocht , maar vooral vis. Het rook er "heerlijk" . Mama had wat darmklachten en de gids ging als eerste op zoek naar een normaal toilet , waar mama lekker zittend (en niet hangend boven een gat) , haar gang kon gaan.
We waren de enige toeristen hier. Eerst een Thaise lunch met gebakken rijst met krab , gepaneerde grote garnalen , kip met cashew-nootjes en zeebaars met soja. Papa heeft heerlijk gegeten , mama en ik waren wat voorzichtiger met eten. Toen gingen met een houten boot de haven uit richting de Golf van Thailand. We kwamen veel vissersboten tegen , met allemaal mannetjes erop die uitbundig zwaaiden naar ons. Het was voor hen ook sightseeing. Er was er zelfs eentje die stond te piesen vanaf de boot.
Daarna naar andere kant van de haven , waar we werden rondgefietst door 3 "samlors" ofwel Riksja's. Wat moesten die oude kerels hard trappen .... We hebben nog een tempel bezocht die speciaal voor zwaluwen was , die hadden de hele muur volgekakt , bah.
We gingen nu weer met een soort veerboot voor voetgangers , fietsers en brommers naar de overkant , en liepen we weer naar de markt , waar het station was.
Ondertussen was het zo druk in Bangkok dat het 2 uur met de taxi zou duren , voordat die ons in ons hotel afgeleverd zou hebben. Dan maar met de Skytrain. Hier hadden we nog niet ingezeten , dus dat was wel weer leuk. Lekker nog een pizza gegeten en gezwommen en zo meteen naar bed , want morgen vliegen we naar Chiangrai in Noord-Thailand.

Dit was al de derde keer in Bangkok voor mij , maar je raakt er niet uitgekeken.

Anna

• 18 Juli 2014 - 16:00

Opa En Oma In Sevenum:

Hoi Anna,
    Weer zo'n interessant verslag. Fijn dat we ook weten hoe mama op het toilet zit of er boven moet hangen. En zelfs hoe mannetjes vanaf de boot piesen.
    Wielie hield niet op van het lachen, toen wij hem dat vertelden.
    Trouwens, jullie Wielie kan er ook wat van! Hij produceert heel veel krenten. Althans wij denken dat het krenten zijn!
    Het is in elke geval een teken dat hij het bij ons goed naar zijn zin heeft. Wij moeten de groeten van hem doen. Dus bij deze, Thailand-gangers,: de groeten van jullie Wielie.
    Dag Anna,
    Groeten van Opa en Oma.

• 20 Juli 2014 - 17:04

Wilmie:

Gaaf zeg zo'n "excursie" Lijkt me helemaal niet erg om de enige toeristen te zijn. juist apart.
    Wel jammer dat jullie voorzichtig aan moesten doen met eten, als ik die foto van al die lekkere vis zo bekijk :P ;) :) jammie.