Dagje Melaka City - Reisverslag uit Malakka, Maleisië van Anna Bongaerts - WaarBenJij.nu Dagje Melaka City - Reisverslag uit Malakka, Maleisië van Anna Bongaerts - WaarBenJij.nu

Dagje Melaka City

Door: Anna Bongaerts

Blijf op de hoogte en volg Anna

14 Juli 2019 | Maleisië, Malakka

Vanmorgen begonnen we de dag weer met een lekker ontbijtje. Mmm, lekkere chocolade broodjes. Om 9 uur werden we opgehaald door Alan van de taxi. Er stonden flesjes water voor ons in de deur klaar en hij begon meteen te vertellen over dat hij 20 jaar in Duitsland heeft gewoond. Hij bracht ons naar Melaka. Het was 2 uurtjes rijden en mama en ik hebben heerlijk geslapen. We kwamen er om 11 uur aan en werden bij het stadhuis afgezet. Het was een heel mooi rood gebouw. Er lag ook een rode christelijke kerk bij. Vroeger was dat van Nederland wat ze daar Belanda noemen. We liepen door de Jonker straat en gingen ergens wat drinken. Na het drinken liepen we tot het einde van de straat waar ik nog 4 scrunchies heb gekocht. Daarna gingen we een museum in en vanuit daar konden we ook in een fort.
Toen het kwart over 2 was hebben we kaartjes voor een rivier cruise gekocht. We liepen terug naar Alan en hij liep met ons mee naar waar we op de boot moesten wachten. De tocht duurde 40 minuten. Daarna bracht Alan ons naar een moskee. Hij was heel mooi en lag aan de straat van Melaka. De zee tussen Maleisië en Sumatra. We deden onze schoenen uit en moesten allemaal een gewaad en een hoofddoek om. Het was echt veel te heet maar ja het moest maar. Binnenin was het verder niet heel bijzonder maar de ligging was wel heel mooi. Toen moest ik naar de wc dus we liepen naar buiten en ik deed mijn schoenen aan en een vrouw die daar zat werd boos omdat ik niet met schoenen naar de wc mocht. Voor de wc stonden allemaal vieze slippers die je aan moet doen als je naar de wc wilde. Hartstikke vies maar we moesten 2 uur terug rijden dus ik moest wel. Toen we weer in de auto zaten begon Alan te vertellen dat hij de curryworsten in Duitsland zo lekker vond. Toen we weer aankwamen bij het hotel zijn we gelijk gaan eten. We gingen weer naar het Berjaya Time Square winkelcentrum en hebben bij de subway een broodje gegeten. Daarna gingen we naar het hotel en papa en mama gingen boven bij het zwembad wat drinken en ik ging gelijk douchen. Morgen gaan we naar chinatown en little India dus daar heb ik wel zin in. Tot morgen.

• 14 Juli 2019 - 13:55

Hanny Oma :

hallo alweer een fijne dag zo te lezen. De gebruiken zijn in ieder land anders al is het naar het toilet gaan gelukkig hoefde je niet op blote voeten kon de taximan ook duits en wist hij geen adres waar je curryworst kunt krijgen,morgen word ook een dag van geschiedenis in china town en little india veel plezier morgen en de groetjes aan alle Oma Mam Hanny en Hoexi xxxx!!!!!!!