Batu caves - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Anna Bongaerts - WaarBenJij.nu Batu caves - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Anna Bongaerts - WaarBenJij.nu

Batu caves

Blijf op de hoogte en volg Anna

12 Juli 2019 | Maleisië, Kuala Lumpur

Vanmorgen weer om half 8 de wekker.....pfff zo vroeg. Maar ja, ik was diegene die vroeg bij de batu caves wilde zijn. Ik had namelijk gelezen dat het er dan niet zo druk zou zijn en ik de 270 gekleurde traptreden mooi kon fotograferen.Maar tegen de tijd dat we met de monorail en daarna met de trein aankwamen was het al bijna half 12, bloedheet en druk. Dat half uurtje reistijd, wat hier gezegd wordt, nemen we niet meer zo nauw.
In de monorail sprak een man papa aan. Waar we vandaan kwamen. Hij vond Nederland heel mooi, " de wooden shoes" . Papa had een beetje stress over het treinstation, we moesten goed bij elkaar blijven...de stress was niet nodig, want KL Sentral was super netjes.( dit geldt trouwens voor alles wat we tot nu toe gezien hebben) Niets vergeleken met andere treinstations, die we al eerder in Azië gezien hadden. Papa's mattie wilde behulpzaam zijn en ons de weg naar de trein wijzen. We hebben hem maar niet gezegd dat we al lang gezien hadden waar we moesten zijn.
Vanuit de trein zagen we bij de batu caves hindoe goden in de steigers staan.We dachten dat we dus pech zouden hebben. Gelukkig was dat alleen aan het begin van het terrein. Er liepen veel apen rond.
Mama vond het meteen leuk. Er waren kraampjes en het was er heel levendig. Papa en ik zijn de trappen (270) opgelopen en in de grot geweest. Mama bleef beneden om haar hak wat te laten rusten.
Daarna zijn we nog samen in een Hindoestaanse tempel geweest met hele mooie kleuren.
Toen we naar een wc gingen, kwam er een aap op mijn omslagdoek af, dit vond ik niet grappig. Trouwens, die wc was ook niet grappig. Ranzige zooi.
Mama kocht een bakje jackfruit. Dit hadden we nog nooit gehad. De meningen erover waren verschillend.
Toen we weer terug waren bij KL Sentral hebben we daar wat gegeten.Er was een foodcourt met allerhande kraampjes waar je eten kon bestellen.We namen 2x roti, nasi goreng (80 cent), pizza en een wafel met ijs,3 drankjes en dit alles voor nog geen € 10 samen.Het was spot goedkoop. Om van de monorail bij het hotel te komen, kun je door een heel groot winkelcentrum. Het Berjaya Time Square. Dit doen wij altijd, omdat het daar lekker koel is. Er zijn meer dan 1000 winkels en op de 5e verdieping is een pretpark. We stonden daar gewoon onder de achtbaan.
En zo werd een uitstapje van effe naar de batu caves weer een dag vol.
Morgen gaan we uitslapen en rustig aan doen. En dan 's middags naar de Pavilion, DE shoppingmall waar ik graag heen wil.

• 12 Juli 2019 - 16:57

Lieke:

Heel veel plezier morgen met shoppen

• 12 Juli 2019 - 19:54

Hanny Oma :

Anna ik lees nu vadaag pas je verslag batu caves is wel heel leuk geweest de fotos zijn leuk zeker van de boedah ende treden meteen goede gym in de hitte de apen weten ook hoe ze moeten poseren zelf het jongkie shoppen is ook leuk hebben ze veel leuke dingen we zien het wel nog veel plezier en tot horens! groet Oma